Vorige pagina

 

SECT examen b2

Eerste praktijkexamen in de certificatiematrix 2018

 

  Vorige pagina

 

18 oktober 2018

Op 15 oktober is in Ophemert het eerste SECT praktijkexamen B2 – Installatiewerkzaamheden Wijkaftaknet afgenomen; het eerste praktijkexamen in de nieuwe certificatiematrix van SECT. Om dit moment een feestelijk tintje te geven, kregen de zes kandidaten na afloop een bloemetje van John Louwerse, voorzitter van het SECT bestuur. De vier kandidaten die het examen met goed gevolg af wisten te leggen kregen bij deze gelegenheid gelijk hun certificaat uitgereikt.

 

Het bestuur van SECT heeft eind 2017 besloten een nieuwe certificatiematrix voor de kabelmodules te introduceren, die beter aansluit bij de verschillende functies binnen kabelbedrijven en aannemers, de certificatiematrix 2018.Verbreding

De Stichting Examinering Certificering Telecom CAI (SECT) heeft als doel het behouden of verbeteren van het opleidingsniveau van de technici die werkzaamheden uitvoeren aan kabelnetwerken of aan de in-huis installatie. Via SECT kunnen voor verschillende werkzaamheden aparte certificaten worden behaald. SECT werkt tevens aan verbreding richting FttH-partijen en wil naast kabelmodules werk gaan maken van Fiber/ FttH modules.