Vorige pagina

 

Geslaagde SECT 2023 bijeenkomst

 

  Vorige pagina

 

1 juni 2023

Woensdag 31 mei organiseerde SECT haar jaarlijkse bijeenkomst in Bunschoten. De nieuwe SECT-voorzitter André Wind verwelkomde assessoren, opleiders, locatiebeheerders en leden van het College van Deskundigen met een korte terugblik over 2022 en wat er voor komend jaar in de planning staat.

Hoogtepunten van de bijeenkomst waren de presentaties van Mathieu Andriessen namens de Stichting FttX Certificering en Pieter Plug, voorzitter van het SECT College van Deskundigen. De nieuwe Stichting FttX Certificering, opgericht om uniforme branchebrede certificeringen te organiseren voor technici om zo de kwaliteit van FttX-netwerken te borgen, heeft recentelijk het pilot praktijk- en theorie-examen afgenomen en de examenlocatie van de BAM in Zwammerdam als eerste daarvoor gecertificeerd.

Pieter Plug vertelde dat een aantal SECT-certificaten aangepast gaan worden door de plannen van VodafoneZiggo om DOCSIS 4.0 te gaan introduceren. Hierdoor kunnen datasnelheden tot 10 Gbps aan abonnees aangeboden worden. De zaal werd verrast door een aanvullende uitleg hierover door een AI-presentator. De aanwezigen werden verder bijgepraat over de communicatie-activiteiten van SECT, de laatste cijfers over het aantal geslaagde kandidaten en het aantal kandidaten dat SECT in de komende jaren verwacht te certificeren.

Na de lunch vond er nog een besloten bijeenkomst plaats met alle SECT-assessoren.